МВР и ДАНС  да обърнат по-голямо внимание на антикорупционните разследвания, призова днес председателят на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров.
МВР и ДАНС да обърнат по-голямо внимание на антикорупционните разследвания, призова днес председателят на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров. / Снимка: Лалка Димитрова
МВР и ДАНС  да обърнат по-голямо внимание на антикорупционните разследвания, призова днес председателят на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров.
„Има дела за катаджийски подкупи, за подкупи по време на изборите. Но е хубаво и да има и разследвания на по-високо ниво“, подчерта Петров по време на анализа на дейността на държавното обвинение и допълни:  „,Много често се самосезираме и по публикации в медиите, но такива данни могат да дойдат от МВР, ДАНС,  и контролни органи“.
На въпрос на репортер на Дарик-Бургас, възможно ли е в българската правораздавателна система да сработи румънския модел в борбата с корупцията  (б.а. за сравнение през 2016 г. в Румъния са осъдени 880 ВИП-подсъдими, сред тях - министри, депутати, съдии и евродепутати осъдени, а у нас по думите на председателя на ВКС Лозан Панов- „продължаваме на живеем безгрижно“), Петров в прав текст заяви: „Няма как да наложим румънския модел, понеже ние работим  с българско законодателство“.