/ БТА
Двете събития ще позволят на избраните участници да се докоснат до магията на изкуството
Оперната певица Александрина Пендачанска и писателят Георги Господинов ще имат майсторски класове на "Аполония", съобщават организаторите.

По думите им двете събития ще позволят на избраните участници да се докоснат до магията на изкуството и да научат от първо лице тайните на творческото писане и оперното пеене. Представянето на участниците в майсторския клас на Георги Господинов ще бъде на 5 септември, а на Александрина Пендачанска - на 6 септември.

"Аполония" ще представи някои от най-обичаните съвременни български музиканти, сред които са Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени", Васил Петров и Ангел Заберски и други. Освен майсторски класове и концерти, са предвидени кинопрожекции и театрални постановки - на открито и при спазване на всички здравни мерки.

Над 50 събития ще има тази година на "Аполония", които ще бъдат организирани изцяло навън - от 30 август до 6 септември. "Аполония" ще почете няколко годишнини. В откриващата вечер е концертът по случай 60-годишнината на "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров и солист Лия Петрова.

Със специални събития ще бъдат отбелязани 100-годишнината на Националната музикална академия, 100 години от рождението на Астор Пиацола и 30 години от смъртта на Фреди Меркюри. Концерт на група P.I.F. - на 2 септември, в памет на Димо Стоянов е сред акцентите на "Аполония" тази година.
БТА