Застудява, с валежи от сняг
Застудява, с валежи от сняг / Sofia Photo Agency

През следващото денонощие нов средиземноморски циклон и свързан с него студен атмосферен фронт ще преминат през страната ни. Ще бъде облачно с повсеместни валежи. Ще вали сняг, a на места, главно в Североизточна България, ще има условия за поледици.

В останалата част от страната сутринта температурите ще са положителни - от 0 до 5°, в югоизточните райони до 8°, а към 14 часа - между минус 2 и 3° и ще продължат да се понижават. След обяд над Западна България валежите ще спират и привечер облачността ще се разкъса.

В планините времето ще бъде неподходящо за туризъм - много динамично, с бурен и ураганен вятър, отначало от югозапад, по-късно - от северозапад. Облачно и със снеговалежи; в Родопската област с краткотрайното затопляне - временно ще вали дъжд. Максималните температури на 1200 м - около 3°, на 2000 м - около минус 3°.

По Черноморието през нощта ще се затопли и сутрешните температури ще са високи, особено по южното крайбрежие - до 8-10°. Ще завали дъжд, но с ориентирането на вятъра от северозапад през утрешния ден пак ще застудее и до вечерта дъждът ще премине в сняг.

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg