Възрастна жена глобена 200 лева за цветя на тротоара
Възрастна жена глобена 200 лева за цветя на тротоара / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив
Възрастна жена глобена 200 лева за цветя на тротоара
35299
Възрастна жена глобена 200 лева за цветя на тротоара
  • Възрастна жена глобена 200 лева за цветя на тротоара

76-годишната Емилия Джабирова и дъщеря й Силвия атакуват пред Районния съд наказателно постановление на Общинска администрация-Благоевград за незаконно ползване на половин квадратен метър площ пред магазинчето им за цветя на улица "Иван Михайлов".

През месец април фирмата на Джабирова - "Джагара-60", е санкционирана с акт по Закона за местните данъци и такси в размер на 200 лева. В момент на специализирана проверка  експертите от ресорния отдел Димитър Николов, Величка Николова и общинският полицай Юли Мирчев съставили наказателното постановление, но като собственик на фирмата вписали името на дъщерята на възрастната Емилия Джабирова-Силвия.

В момент на констатираното нарушение Джабирова била на тоалетна в съседно заведение и за кратко време оставила дъщеря си да наблюдава търговския обект. На тротоар пред магазинчето за цветя имало 5-6 саксии. Контролните органи установили, че цветята са били изложени на площ, за която Джабирова не е заплатила по малко от 5 лева месечно за така нареченото тротоарно право.

"Акцията на служителите Величка Николова и Димитър Николов наблюдаваше стриктно, скрит зад дърво общинският полицай Мирчев. Чиновничката Величка се обърна към нас с крясъци, все едно, че сме най-големите престъпници в Благоевградско. Те дори не премериха върху каква общинска площ са саксиите. Униформеният Мирчев дори изтъкна пред съда, че сме ползвали 3 квадрата, което е пълна лъжа", разказа пред Дарик Силвия Джабирова.

"Как да ги платя сега тези 200 лева глоба. Та аз едва изкарвам по стотина лева месечно", проплака възрастната бизнесдама Емилия Джабирова.

Още за драмата на 76-годишната Джабирова чуйте в звуковия файл от нейната дъщеря Силвия