Валери Смиленов: Ще работя очи в очи с хората
Валери Смиленов: Ще работя очи в очи с хората / Пресцентър

Кандидатът за кмет на Благоевград Валери Смиленов, издигнат от "Зелената партия", закри предизборната си кампания в село Покровник.

Заедно с него бяха кандидатите за общински съветници Лазар Андреев, Сашо Милчев и Кирил Анастасов, Александра Митева-Литкова, Мария Шошова, Георги Бисеров, Борислав Костов, Георги Елинов и Николай Джабиров.

Валери Смиленов представи за пореден път програмата си обхващаща мащабен проект в икономиката, спорта, културата, образованието, здравиепазването и селата. Разработването на проекти за подпомагане дейността на бизнеса. Създаване на условия за взаимодействие и трайни партньорства между бизнеса в Благоевград и чуждестранни фирми, чрез логистична подкрепа от страна на общината и централната власт. По този начин Зелените ще създадат условия за разкриване трайни нови работни места и запазване на съществуващите.

За спорта се предвижда работа с председатели и треньори на спортните клубуве за оптимизиране на Програмата за подпомагане на спортните клубове на община Благоевград и увеличаване на финасовата част до 300 000 лева. Ще се работи по разработване и управление на проекти финасирани от национални и европейски донори за подсигуряване на допълнителни възможности за дейността на спортните клубове.

"Местния бизнес не работи, използват се чужди фирми за извършване на процеса по саниране, докато нашите остават без работа. Трябва да променим това", изтъкна Смиленов.

Друг важен момент в програмата на Смиленов са детските градини и подготвителните групи, за които се предложи да се премахне таксата от 40 лева. Също ще се подсигури и видеонаблюдение за сигурността на децата.

"Страдаме от работата на Общината, трябва заедно да променим това", категоричен е Смиленов.

Бъдещият кмет Валери Смиленов, обеща да работи очи в очи с хората, а не при затворени врати. той призова за верен избор с номер 12 в интегралната бюлетина.