В Петрич се оплакват от недостиг на места в детските градини
В Петрич се оплакват от недостиг на места в детските градини / Снимка: Дарик, архив
Недостиг на местата в детските градини, хаос в здравното обслужване заради сливане на болница "Рокфелер" със здравното заведение в Сандански и неясната съдба на общинското дружество "Водоснабдяване и канализация". Тези проблеми поставиха жителите на община Петрич на изнесената приемна на народните представители от БСП в Пиринско - Богдан Боцев и Николай Бошкилов.

След обединението на болницата в Петрич с тази в Сандански, хората се оплакват от закриване на отделения, което ще влоши здравните услуги, коментираха депутатите. Според тях, след сливането на двете здравни заведения, много медицински сестри и санитари от МБАЛ-Рокфелер са останали без работа.

Хората в Петрич се оплакаха и от недостатъчно места в детските градини, най-вече за децата в предучилищна възраст. „Няколко души поставиха този проблем. Заради недостиг на места децата са били връщани, а в същото време е задължително на тази възраст да посещават детска градина. Тук е нужна по-сериозна намеса от страна на общинското ръководство, което да увеличи капацитета на някои от детските заведения, където този проблем е най-сериозен“, подчерта Богдан Боцев.