Ученици в Разлог отбелязаха Деня на розовата фланелка
Ученици в Разлог отбелязаха Деня на розовата фланелка / Снимка: Училища-Разлог
Ученици от Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии в Разлог, отбелязаха Деня на розовата фланелка, посветен на толерантността и борбата с тормоза  в училище.

Деветокласничката Елица Николова и десетокласничките Мария Михова и Елена Чокалова направиха информационен кът „ Не на насилието в училище”. Гимназистите бяха изработили  розови цветя от хартия, които раздадоха на своите съученици. По нетрадиционен начин се включиха и единадесетокласници от специалност „Организация на хотелиерството”, които приготвиха розови кексчета. Инициаторите на мероприятието поканиха всички учители и ученици от учебното заведение.

В Основно училище „ Никола Парапунов”, също отбелязаха Деня на борбата с тормоза в училище. Учениците сами изработиха постери под формата на розови фланелки, на които написаха послания за  доброта. Представителите на Ученическият съвет пък раздадоха на всички деца, учители и служители в училището розови късметчета с мъдри мисли.

По уникален начин мероприятието бе отбелязано и в Начално училище „ Яне Сандански”, съвместно с Комисията за борба с агресията към учебното заведение. Всички ученици заедно със своите класни ръководители „изградиха”  Стената на доброто със собственоръчно направени от тях сърчица. А за финал на мероприятието всички се хванаха за ръце и казаха „Не на агресията”.