Трима са предполагаемите банкови обирджии в трезора на ПИБ
Трима са предполагаемите банкови обирджии в трезора на ПИБ / netinfo

Трима млади мъже са предполагаемите лица, замесени в крупния банков обир в трезора на "Първа инвестиционна банка" в Гоце Делчев, според непотвърдена от криминалистите информация.

Тримата млади мъже са пристигнали в Гоце Делчев преди около десетина дни. Те наели помещение, собственост на Районната потребителна кооперация в града, намиращо се в непосредствена близост до банковия офис на ПИБ, съобщиха източници на Дарик.

Мъжете, които със сигурност не са от Гоцеделчевско, предплатили за помещението за месеци напред. Казали, че ще го ползват за търговско представителство. Те заявили, че са представители на българо-английска фирма. В същата сграда на РПК фирмен офис има и известният в Гоцеделчевско бизнесмен Ангел Гераксиев, който също е виждал миналата седмица новопристигналите "бизнесмени". 

Обирджиите, задигнали от трезора на банката над 400 000 лева, проникнали в банката през съвсем малка дупка в тухлена стена, пробита от офиса нает от непознатите трима мъже, казаха служители в ПИБ - Гоце Делчев. Кражбата е установена четири-пет дни по-късно, тъй като служителите в банката не могли с часове да влязат в трезора. Оказало се, че металната врата е била обработена със специална пяна.

От полицията в Гоце Делчев до този момент отказват коментар по случая. Началникът на полицията там - Ангел Поюков, е в летен отпуск.

Според оскъдната полицейска информация, обирджиите били проникнали в почивните дни. Обирът обаче е бил установен едва снощи.