Трифон слезе в лозята на Дъбрава
Трифон слезе в лозята на Дъбрава / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Трифон слезе в лозята над Благоевград
61025
Трифон слезе в лозята над Благоевград
  • Трифон слезе в лозята над Благоевград

Кметът на Благоевград  Атанас Камбитов заряза лозята в село Дъбрава в деня на Свети Трифон.

Десетки почитатели на божествената напитка се събраха край лозовите масиви в благоевградското село. Общинският празник "Трифон Зарезан" премина с музика, хора и разбира се - с вино.

Водосвет за здраве извършиха свещеници от храм "Въведение Богородично". Посрещнат бе и самият Трифон Зарезан, който поля лозовите пръчки с вино.



"Виното и млади подмладява, и стари подлудява. В едно вино има три грозда - на удоволствието, на опиянението и на омразата - трябва да се пазим от третия грозд, който е най-опасен, за да бъде всичко наред", обърна с Трифон към кмета Камбитов, парламентарния шеф Даниела Савеклиева и всички гости.

На празника бе коронясан и Цар на виното.  От медното котле с вино отпиха и всички присъстващи.

Градоначалникът Камбитов и председателят на ОбС Савеклиева пожелаха благодатна и плодорна годината и виното да е хубаво. Разширяване на лозовите масиви и нов водопровод, поиска кметският наместник на Дъбрава Росен Георгиев.

На лозовите масиви в Дъбрава от гроздовия елексир отпиха местните парламентаристи Илко Стоянов, Злата Сотирова, Бисер Стойчев, управители на общински дружества, репортери и лидери на партии.

 

 

Атмосфера от празника в село Дъбрава чуйте в звуковия файл