Три фирми наддават за строителство на Еколенд в местността Бодрост
Три фирми наддават за строителство на Еколенд в местността Бодрост / netinfo
Две благоевградски фирми - СД “Етиком – Наков и сие” и “Растер – Юг” ООД, и столичната – “Кристал Кънстракшън” ООД, участваха в открит конкурс за изграждане на Екоцентър, Еколенд и заобикалящата инфраструктура в курортната местност "Бодрост", съобщиха от общинска администрация - Благоевград.

Офертите на кандидатите бяха отворени в 14.00 часа днес в зала 210 на общината от назначена със заповед на кмета Костадин Паскалев комисия, председателствана от Костадин Шумантов.

Конкурсът е част от реализирания от община Благоевград проект “Еколенд и интерпретативен образователен център за деца – туристическа атракция за устойчиво развитие”, финансиран по програма „Добросъседство” - ФАР-ТГС България - Македония.

Проектът стартира в началото на март 2008 г., продължителността му е 18 месеца, а общата стойност - 291 539 евро.

Около 90 % от средствата са предоставени по програма ФАР-ТГС, а останалата сума осигурява общината.

Партньори на община Благоевград са Пирински туристически форум и Дирекция "Национален парк “Рила” от българска страна, а от македонска - община Делчево.

Предложенията на кандидатите ще бъдат оценявани по предварително зададени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството методика и критерии.

Протокол от решението на комисията ще бъде предоставен за одобрение на кмета на община Благоевград Костадин Паскалев в срок до 21 януари.