Социални работници се информираха за ХИВ/СПИН
Социални работници се информираха за ХИВ/СПИН / netinfo
Обучителен семинар "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" се проведе в Благоевград.

Семинарът е част от Националната програма за превенция и контрол на ХИВ/СПИН по проект на Националното сдружение на общините, финансиран от Министерство на здравеопазването. И ако до сега проведените семинари засягаха по-конкретно повишаването на вниманието и информацията за болестта конкретно сред младото население, то този път семинарът бе в помощ на социалните-работници, който работят с хив-позитивни и Медицински аспекти на ХИВ/СПИН. Семинарът, който откри общинският програмен мениджър д-р Антон Билев, представлява серия от лекции, целящи да повиши информираността на определени административни структури. „Такива семинара проведохме вече със здравните работници в училищата, семейни лекари, като този е третият, по време на който запознахме и социалните работници”, каза за Дарик д-р Билев.

"Няма нови регистрирани хив-позитивни лица в града, като такива изследвания се правят често при рисковите групи, но има повишение на заболяемостта от хепатит B и C", допълни още д-р Билев.

Макар и това да е последната инициатива за тази година, програмата ще продължи и през 2008 година, сподели още д-р Антон Билев.