Ще разпитват фолкпевицата Мария в съда
Ще разпитват фолкпевицата Мария в съда / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Фолкпевицата Мария ще бъде разпитана като свидетел в Районен съд - Благоевград на 6 януари по делото за хулиганство срещу шофьора й Любомир Богданов. Мария, която е снаха на бившия зам.-кмет в Благоевград Кирил Андонов, не се яви пред магистрата Екатерина Николова, тъй като е в чужбина и процесът бе отложен за втори път.

Любомир Богданов от столичния квартал "Драгалевци", бе арестуван в нощните часове на 28 декември в центъра на Благоевград, пред дискотека "Сън Сити", където Мария имала участие. Шофьорът дръзнал да паркира на забранено за целта място. Пред пристигналите полицейски служители Богданов оказал съпротива и започнал да ги нагрубява.

Богданов заяви, че е бит от четирима полицейски служители по време на задържането му и след това в предварителния арест. Ще предявим граждански претенции в съда срещу органите на реда, каза адвокатът на Любомир-Радко Стефанов.

"Изготвена съдебна експертиза доказва, че по ръцете на Богданов има охлузни рани и други следи от полицейско насилие. Има свидетели на инцидента, които обаче не са посочени в акта по Указа за борба с дребното хулиганство. На място са били певицата Мария, нейна приятелка Рени, музикален озвучител и още двама от екипа й", заяви адвокат Стефанов.

Служители от Първо полицейско управление заявиха, че Богданов ги нагрубявал, не изпълнил полицейско разпореждане. Отказвал доброволно да предаде пистолета си. Униформените открили оръжието в автомобила, като преди това се натъкнали на разрешително за носенеи притежание на пистолет "ЧЗ".

"Не е бит нито в ареста, нито при задържането му в центъра на Благоевград. Има камери, които ще докажат, че Богданов си измисля", коментира полицейският инспектор от Първо полицейско управление Стефан Филипов.