Щандът на Банско – атракция на „Общинско експо” 2016
Щандът на Банско – атракция на „Общинско експо” 2016 / Снимка: Община Банско

Щандът на община Банско бе един от най-атрактивните на провеждащото се в курорта Албена изложение „Общинско експо" 2016. Изложението е част от Деветата годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините.

Форумът бе открит в присъствието на президента на България Росен Плевнелиев, който не пропусна да посети павилиона на най-добрия зимен курорт. В компанията на ръководството на местната администрация, той имаше възможност да опита отново местни специалитети и напитки под акомпанимента на характерните бански ритми.

Заместник-кметовете Сашка Въчкова, Александър Мацурев, Стойчо Баненски и секретарят Иван Кадев са участници в тазгодишното издание на форума, посветено на 20-годишнината от учредяването на сдружението. Те се включиха в планираните дискусии по теми, засягащи предлагането на удобни и достъпни административни услуги за гражданите и бизнеса, новите ангажименти на общините, свързани с прилагането на Закона за предучилищното и училищното образование, такса "Битови отпадъци 2017" и възможните решения въпроси с градското развитие и устройството на територията.