Сандански домакин на VI Годишна среща на местните власти
Сандански домакин на VI Годишна среща на местните власти / netinfo

Шестата годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България, се открива днес в Сандански.

На националното съвещание ще присъстват министри, областни управители, кметове, председатели на общински съвети и експерти от кметствата в страната. Очаква се участие да вземе и премиерът Бойко Борисов.

Сандански е домакин на национално съвещание на сдружението на общините за първи път, за нас това е голяма чест и отговорност, коментира пред Дарик кметът на курортната община Андон Тотев, който в края на миналата седмица се срещна с изпълнителния директор на НСОРБ Гинка Чавдарова за уточняване на организационни въпроси. 

Сред предвидените за дискусия теми са финансовата децентрализация през 2010 г., взаимодействието между общините и областните управители, общинската социална политика, както и реформите в средното образование.

В рамките на традиционния годишен форум на местните власти ще се проведат и бизнес презентации. Ще бъдат обсъдени съвременните технологии при изграждането на ВиК инфраструктурата, новостите в пътното строителство, както и управлението на отпадъците и мерките за енергийна ефективност.

За четвърта поредна година се организира и Търговското изложение "ОБЩИНСКО ЕКСПО", което ще открият Н.Пр. Пол Бейер, посланик на Швеция в Република България, и Дора Янкова - председател на Управителния съвет на националното сдружение на общините.