С четирима специалисти стартира нов Медицински център в Благоевград
С четирима специалисти стартира нов Медицински център в Благоевград / netinfo
С четирима лекари специалисти стартира дейност нов Медицински център в Благоевград, създаден по идея на ръководството на областната болница.

Новото лечебно заведение е регистрирано в края на декември миналата година, до дни се очаква да получи и официално разрешение за дейност от Районната здравноосигурителна каса, съобщи на пресконференция изпълнителният директор на МБАЛ - Благоевград д-р Екатерина Чакалска.

Първоначално центъра ще обслужват четирима специалисти по вътрешни болести, гастроентерология, детски болести и рентгенолог, допълни д-р Чакалска. Надявам се новото новото звено да стане привлекателен център и за други лекари специалисти, като идеята е по този начин да затворим цикъла между болничната и извънболничната помощ, заяви още изпълнителният директор на болницата.

Според нея няма нищо по-ползотворно от това лекарите да печелят доверието на пациентите, като проследяват състоянието им в доболничната и болничната сфера.

По отношение на нова общинска болница, която предстои да бъде изградена по идея на кмета на община Благоевград Костадин Паскалев, д-р Чакалска заяви, че здравното заведение няма да конкурира областната болница, а ще се яви като "нова къща" на МБАЛ - Благоевград.

Болничната сграда ще бъде модерна и монолитна, с което ще се избегне павилионния тип на обслужване. Така ще се спестят над 30 % от разходите за електроенергия, отопление и транспорт, а също и времето на медицинските специалисти, коментира д-р Чакалска.