Редовна сесия на Общински съвет се проведе в Банско
Редовна сесия на Общински съвет се проведе в Банско / Община Банско - пресцентър

Годишният списък с маломерни имоти от общинския поземлен фонд, който ще бъде предоставян на земеделските производители през стопанската 2015-2016 година бе одобрен на редовната сесия на Общинския съвет в Банско вчера, съобщиха от пресцентъра на Община Банско.

Това са имоти с площ до 10 дка, като предимство при наемането им ще имат безимотните и малоимотни граждани.

Нов представител бе избран в управителния съвет на дружеството с общинско участие -  „Оксал Банско” АД, което има за цел да инвестира средства за изграждането на модерен медицински център в курортния град.

На своето заседание съветниците одобриха закриването на услугата Наблюдавано жилище на територията на общината, поради слабата й адекватност към нуждите на социалните потребители.

След направен анализ ще бъдат пренасочени ресурси за развитието на функциониращия Център за социална рехабилитация и интеграция – иновативна услуга, която се търси от потребителите. Нейният капацитет ще бъде увеличен двойно, давайки възможност на повече хора да се ползват от психологическа, логопедична и рехабилитационна подкрепа.

Материалната база на услугата Наблюдавано жилище се трансформира в общинско жилище със специален статут, което ще се ползва по съответните правила. В него ще бъдат настанявани потребители на социални услуги, готови за самостоятелен живот.