/ МРРБ
Днес бяха пуснати за движение още 24 км от автомагистрала „Струма“ между Кресна и Сандански. В участъка има три пътни възела, 25 големи съоръжения като мостове, надлез над жп линията София-Кулата, селскостопански подлези, както и 4 площадки за отдих.

Магистрала „Струма” става по-дълга

В изграждането на новия участък са вложени над 280 млн. лева. Тази отсечка от автомагистрала Струма се пуска за движение пет месеца предсрочно. Така в навечерието на коледните и новогодишни празници пътуването към Гърция ще бъде по-бързо и удобно.
 

магистрала Струма
Министерство на транспорта

За първи път на автомагистрален участък в България са изградени и така наречените "Интелигентни транспортни системи". Те включват станции за броене и управление на трафика, за измерване теглото на превозните средства, както и видеонаблюдение.

магистрала Струма
МРРБ


"Тази магистрала, която днес открихме, е едно добре направено съоръжение. Нашите усилия са насочени в посока да бъдат изградени и останалите участъци. Работи се усилено и по лот 3.1 от Благоевград до входа на Кресненското дефиле. Там строителните дейности са изпълнени на 40%. За лота през Кресненското дефиле вървят тръжните процедури. Има вече договори за изпълнение за изграждане преди и след тунел Железница", обяви министърът на регионалното развитие Петя Аврамова. 

магистрала Струма
МРРБ


Председателят на УС на АПИ Светослав Глосов, увери, че през 2023 г. цялата магистрала "Струма" ще бъде изградена. По думите на транспортния министър Росен Желязков до момента са изградени 93 км от автомагистралата до Гърция, а срокът за строителството на оставащите 57 км е 2023 г.

магистрала Струма
МРРБ


„Оптимисти сме, че ще успеем да реализираме заложената програма в срок и след 5 години ще пътуваме от София до ГКПП Кулата за един час и половина“, коментира Росен Желязков.

магистрала Струма
МРРБ


Новата пътна отсечка бе открита с водосвет, отслужен от Неврокопския митрополит Серафим.