Продължават летните музикални вечери на открито в Благоевград
Продължават летните музикални вечери на открито в Благоевград / пресцентър

"Летни музикални вечери на открито“ продължават и днес с концерт на Камерна опера - Благоевград.

Той ще започне в 19:00 часа на пл. „Македония“, съобщават от пресцентъра на Общината. Любителите на класическата музика ще се насладят на популярни канцонети,оперетни арии, ансамбли от комични опери и откъси от мюзикъли.

Солистите Теодора Петрова, Гергана Янчева, Михаил Михайлов и Добромир Момеков ще изпълнят увертюра към операта „Отвличане от сарая" по Моцарт, дует от операта „Дон Жуан" по Моцарт, арии, дует и квартет от операта „Риголето" от Верди. Благоевградчани и гости на града ще чуят моменти от операта „Трубадур".

Финалът е за „Наздравица“ от операта „Травиата“, също на Верди. Диригент на Камерна опера е доказаният маестро Красимир Топалов. Община Благоевград и Камерна опера създават нов по вид оперен театър със свой облик, който да разкрива художествен експеримент в областта на камерната форма на оперния жанр.

Целта е вникване в идеите, принципите и стиловите особености на камерната оперна драматургия, тесен контакт с публиката и с най-малките меломани, което е целенасочена програма на община Благоевград.

Община Благоевград и Камерна опера осъществяват тематични цикли с музикално – образователна насоченост за ученици от всички възрасти, а също и за деца от детските градини, които се провеждат регулярно.     Камерна Опера е неизменна част от културния живот на Благоевград и региона.