Продължава издирването на 7-годишно момиче
Продължава издирването на 7-годишно момиче / netinfo

Все още остава в неизвестност 7-годишното дете от Белица след като кола се преобърна в разложката река Глазне. По данни на полицията с него е пътувала 7-годишната му дъщеря. Цяла нощ екипи на РПУ-Разлог и на Пожарната са търсили изчезналото дете. Издирването на момичето продължава и днес, като в търсеното са се включили 150 души.

Инцидентът става малко преди 17.00 часа в отсечката между гара Генерал Ковачев и разложкото село баня, когато 34-годишният Мехмед Ибашов, управлявайки лек автомобил, на остър завой губи управление, излиза от пътя и пада в река Глазне. С него е пътувала и 7-годишната му дъщеря. Полицаите открили в катастрофиралия автомобил детски обувки, каза началника на РПУ-Разлог Тома Добрев.

„Съпругата на Ибишов намери зад седалката на шофьора чехлите на детето и каза, че детето е било с тези чехли.

Хлябът е на седалката, кофичката от сладолед и лъжичката бяха на задната седалка. Автомобилът е смачкан доста”, разказа още той.

Издирването се затруднява от пълноводието на река Глазне, но въпреки това търсенето ще продължи до 22 часа тази вечер. Ако детето не бъде намерено акцията ще бъде възобновена на разсъмване.

Днес издирването продължава с участие на доброволци от общините по поречието на реката.