Представители на Европейска банка за развитие и ББР в Благоевград
Представители на Европейска банка за развитие и ББР в Благоевград / netinfo

Представители на Европейска банка за развитие и Българска банка за развитие се срещнаха с кмета на община Благоевград Атанас Камбитов.

На срещата бяха обсъдени въпроси свързани с организацията на кампанията Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в града. До този момент община Благоевград има 83 договора за саниране на 271 сгради. С Българска банка за развитие пък са сключени 59 договора, които обезпечават финансирането на 178 сгради.

Повече от 50 % от блоковете вече са в процедури, като за всяка от тях се следват законовите срокове, обявени от държавата.

Едно от последните улеснения за Сдруженията, кандидати за безплатно саниране, са специално изработени карти, указващи всички блокове с договор за саниране по Националната програма.

По време на срещата представителите на ЕБР и ББР дадоха висока оценка за свършената работа във връзка с програмата за енергийна ефективност.  Информацията за протичането на кампанията се качва на сайта на община Благоевград- www.blgmun.com