Почетоха изгорелите офицери в Бетоловото
Почетоха изгорелите офицери в Бетоловото / Пресцентър

Навършват се 10 години от гибелта на четиримата офицери, които изгоряха живи по време на масивния горски пожар в местността "Бетоловото", край Разлог.

Служители от системата на МВР се поклониха пред паметта на полковник Кирил Чамишки, бивш началник на Противопожарната служба в Благоевград.

Пред мемориала на загиналите в местността дойдоха колеги и близки на военните летци полковник Милко Пейковски, майор Николай Радулов и лейтенант Бойко Панайотов, от авиобазата в Крумово.

На ритуала в памет на загиналите в опустошителния пожар присъстваха командирът на военните летци бригаден генерал Златко Златев, гл.комисар Николай Николов - Директор на главна дирекция "Пожарна безопасност", представители на РУ на МВР Разлог, пожарникари от Разлог, Петрич, Сандански, колеги, десетки близки и признателни граждани.

Почетоха изгорелите офицери в "Бетоловото"
netinfo


Отец Димитър Белчин от храм „Свето Благовещение” в Разлог отслужи заупокойна литургия. Венци и цветя на паметната плоча на загиналите поднесоха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, председателят на Общински съвет - гр. Разлог д-р Мария Копанарова, депутатът Любен Татарски, служители на ДГС.

На мястото на инцидента още личат скосените и отрязани при удара на въртолета дървета.

"Неутешима мъка ме мори вече десет години, животът ми спря на тази поляна", сподели майката на младши лейтенант Бойко Василев.

"Не тая гняв към тези, които умишлено запалиха гората и причиниха пожара, станал причина за смъртта на съпруга ми. Искам само детето ми, което тогава беше на няколко месеца да расте с мисълта, че баща му е герой", каза съпругата му Ирина.

"Разлог помни хората, които, за да спасят гората, за да ни помогнат, жертваха живота си", заяви кметът на Разлог Красимир Герчев.