Пената открива Втори международен турнир по футбол
Пената открива Втори международен турнир по футбол / снимка: Община Струмяни

”Мини футболна магия - Микрево" стартира днес  с официална церемония, на която ще присъстват освен легендата-патрон на турнира Димитър Пенев, кметът на община Струмяни Емил Илиев, видни спортисти от общината, между които българският Роналдо - Даниел Златков, Валери Георгиев, Станислав Манолев и др.

В тридневната програма на турнира са заявили участие ЦСКА, „Ботев” – Пловдив, Академия „Пандев” – Струмица, Р Македония, „Вихрен”- Сандански, „Пирин 2001”-Благоевград, „Малеш” - Микрево, ФК „Василево”- Р Македония, ДФА – Петрич.

„Очертава се силен турнир за набор 2002 - 2003 с възможности всички малки таланти във футбола да покажат своите качества. Школата от Струмица е частната школа на футболиста на „Наполи” Италия - Горан Пандев, които са шампиони на Македония за 2013 в набор 2002-2003. „Ботев” е една от най-силните школи на България, която е дала много талантливи футболисти, а ЦСКА си е ЦСКА. За съжаление, поради обективни причини в турнира не могат да участват „Арис” – Солун, Р Гърция, но ги очакваме догодина.

Отборите на Петрич, Сандански и ние като домакини „Малеш”- Микрево ще премерим сили с най-добрите, а това е ковачница на спортния дух, в която добрите не могат да останат незабелязани.”- сподели Йордан Тушев, организатор на турнира.
Днес ще се проведе и първият кръг от първенството, а заключителната церемония ще се състои на 16 юни / в неделя/, когато ще се връчат и купите на победителите.
За участниците в турнира организаторите предвиждат Ди-джей парти, посещение в Арт център „ Илинденци”, специална мажоретна програма, духов оркестър и др.

„Иска ни се младите футболни надежди от България и Македония да отнесат частица от гостоприемството и красотата на община Струмяни, а така също – да създадат ценни приятелства чрез спорта. Футболният клуб в Микрево е изковал много талантливи спортисти, оттук са преминали футболисти като Валери Георгиев - Локомотив Пловдив, Петър и Владислав Златинови и др., като се стараем да създаваме перфектни условия всички талантливи деца в региона да получат равен старт и възможност за изява в големия спорт. Пожелавам успех на всички малки футболисти и успех на Втория Международен турнир за деца "Мини футболна магия - Микрево", каза кметът Емил Илиев, под чийто патронаж се провежда турнирът.