Отборите на  V и VIII СОУ играят футболен мач по проект
Отборите на V и VIII СОУ играят футболен мач по проект / netinfo

Футболна среща между отборите на V СОУ “Георги Измирлиев” и VІІІ СОУ “Арсени Костенцев” организира община Благоевград в изпълнение на проект. Проявата е по проект “Интеграция на ромските деца чрез подобряване на достъпа до качествено образование” по ОП “Развитие на човешките ресурси”.

Целта е децата и учениците от етническите малцинства да се включат в учебния процес. Проектът е на стойност 91 099 лв. за период от 15 месеца, уточниха от кметска администрация.


Двете училища са партньори на общината по изпълнението на дейностите, заложени по проекта. На участниците бяха осигурени спортни екипи.
В изпълнение на дейностите по проекта за двете училища партньори през април бяха закупени по 5 компютъра, а през месец май бяха закупени 20 броя велосипеди и спортни екипи за нуждите на спортните групи по колоездене, които бяха създадени в изпълнение на дейностите на проекта.

Учениците от велоклубовете взеха участие в мероприятията по случай 1 юни – Ден на детето.Предстои да бъдат създадени още вокално-инструментална група и художествено-творческа група по танци, както и да бъде организирана екскурзия до местността “Бодрост” с цел укрепване на неформалните контакти между децата.