Общинар иска наказания за незаконни заведения
Общинар иска наказания за незаконни заведения / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Бисер Стойчев
57029
Бисер Стойчев
  • Бисер Стойчев

Благоевградският общински съветник Бисер Стойчев чака втори месец от администрацията отговор за броя и статута на незаконните обекти в града.

"В ресорната комисия на ОбС периодично постъпват сигнали срещу арендатори на временни обекти, които към момента нямат действащи договори за наем поради това, че са изтекли или са били прекратени. Недоволни търговци, които пък имат съответни молби в администрацията за издаване на разрешение за ползване на открити площи, предимно пред питейни заведения, но не са получили такива, са готови да завземат териториите без да плащат, по примера на несанкционираните", коментира за Дарик съветникът Стойчев.

"Многократно съм питал защо не се наказват нарушителите, на което получавам отоговор, че няма механизъм по който това да се случи. Несериозен е и аргументът на служителите в отдел "Общинска собственост", че съставените административни актове се обжалват и падат в съда, което води до извода, че няма смисъл да ги съставят", каза общинският съветник.

Стойчев разполага с констативни протоколи за незаконно поставените временни търговски обекти или навеси в централната част на Благоевград.

"Желая да получа официален отговор от кметската администрация относно петте заведения и бистра по алеята към парк "Бачиново". Според специалисти договорите на някои от тях с Общината са изтекли, но продължават да работят на пълни обороти. Има и сигнали за нерегламентирани навеси над откритата площ към луксозното кафене на площад "Георги Измирлиев", срещу общинската сграда. Подобна е и ситуацията с пицарията при благоевградската пощенска станция и с ресторант при централния мост на река Бистрица", заяви в интервю общинският съветник Бисер Стойчев.

Още от общинския съветник Бисер Стойчев чуйте в звуковия файл