Областните управници искат диалог с бунтарите на хамаци
Областните управници искат диалог с бунтарите на хамаци / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Костадин Дурчов официално встъпи в длъжност зам.-областен управител в Благоевградско.

Той бе представен официално днес от губернатора Муса Палев, в присъствието на другия заместник Димитър Капитанов. Палев връчи на Дурчов заповед,  подписана на 29 юли от премиера Пламен Орешарски.

"Сега зам.-областен управител, след години министър", пожела му прекият началник Палев.

"Оставям фирмите си в ръцете на изграден мениджърски екип и се отдавам на работа в полза на държавата и хората от Благоевградска област", Костадин Дурчов.

Дурчов е общински председател на БСП в Банско. Той е един от първите престижни предприемачи не само в курортния град, но и в региона.

Областните управници искат диалог с бунтарите на хамаци
netinfo


"Смятам, че този пост, който в момента приемам, ще ми даде шанс да продължа да се развивам и да бъда полезен за обществото така, както съм бил полезен до момента във фирмите, които представлявам и за хората, които са при мен на работа”, изтъкна Костадин Дурчов.

Още утре ще издам заповед за рапределение на ресорите на заместниците в Областната администрация. Доволен съм, че екипът ни е напълно окомплектован. Няма да ни е лесно. Съзнаваме добре отговорността, която поемаме и продължаваме напред”, коментира Муса Палев.

Тримата държавни мъже в Пиринско заявиха с категоричност, че не се притесняват от протестиращите пред сградата на Областната управа в Благоевград, които са срещу губернатора от ДПС Муса Палев.

"Нека да дойдат и да поставят исканията си на масата за преговори и диалог. Това, че са опънали хамаци и надуваем басейн, не е начин за изразяване на протестни действия. Нека този, който е разрешил хамаците пред държавната сграда, да преосмисли това си решение", заявиха Палев и червените му заместници Димитър Капитанов и Костадин Дурчов