Обещават държавно финансиране в Петричко
Обещават държавно финансиране в Петричко / Пресцентър

Представители на бизнеса от Петричко се възползваха от възможността да се срещнат с ръководителите на териториалните звена на изпълнителната власт, организирана от Областната администрация в Благоевград.

Заместник-областните управители Костадин Дурчов и Димитър Капитанов разшириха възможностите да се получат актуални, компетентни и ангажирани отговори като поканиха за участие във форума  и представител на законодателната власт, в лицето на народния представител Емил Костадинов.

В работната среща взе участие и директорът на "Малки и средни предприятия и иновации" на МИЕ д-р Ели Анави.

В своето експозе депутатът Емил Костадинов маркира основните насоки, в които работи и законодателната и изпълнителната власт, за да се върне доверието на бизнеса  и да се стабилизира финансовото им състояние. Той обеща, че средства за финансиране на приоритетни проекти за община Петрич ще бъдат осигурени.

Представителите на държавата поеха ангажимент към жителите на Петрич да съдействат за запазването на КПП Петрич, подобряване състоянието на знаковото стопанство, решаване на въпроса с водоснабяването на с.Коларово.

Д-р Анави съобщи, че след пълния блокаж през последните години, през настоящата държавата е осигурила средства в размер на 20 000 000 лева за иновации. Бизнесмените ще имат възможност да ползват безлихвени кредити за бързоразвиващи се предприятия до 1 млн. лева оборотни средства или инвестиционен кредит.

Ще бъде възстановена ваучерната система  за консултации на предприемачите в размер на 20 хил.лв за 6 –месечен срок.