Над 300 полицаи и жандармеристи ще следят за купуване на гласове в Петрич
Над 300 полицаи и жандармеристи ще следят за купуване на гласове в Петрич / netinfo
Областната полицейска дирекция в Благоевград предприема небивали досега мерки за пресичане на престъплението "купуване на гласове" преди и по време на изборите тази събота в Петрич. Това заяви за Дарик радио зам.директорът, комисар Любен Милев.

Още в петък в Петричко ще бъдат базирани над 300 полицейски служители, сили на жандармерията и множество цивилни полицаи, които ще действат под прикритие, така както стана на извънредните избори за местна власт в Сандански през месец юни, съобщиха от Областна дирекция на МВР в Благоевград.

Антимафиотите в Петрич и Благоевград вече разполагат със списък, в който фигурират 25-ма бизнесмени и представители на политически партии, за които има информация, че плащат пари за купуване на избиратели. Единият от тайния списък, Альоша Ангелов, лидер в циганската махала вече е напуснал страната и най-вероятно се укрива в Гърция, коментира комисар Любен Милев.

Антимафиотите са установили, че един от петричките цигански лидери, Альоша, известен като Альо е получил голяма сума пари от известния като "човекът митница", ексслужител на ГКПП - Кулата Марио Минев. Неговата съпруга е сред кандидатите за общински съветници в Петрич от листата на ДПС, казаха от благоевградската полиция.

В прикачения звуков файл чуйте цялото интервю с комисар Любен Милев.