Набират средства за спешна бъбречна трансплантация на 20-годишно момче
Набират средства за спешна бъбречна трансплантация на 20-годишно момче / simitli.info

Мащабна дарителска кампания, в помощ на 20-годишния Борислав Неделчев от Крупник, организират в община Симитли.

Момчето страда от остра бъбречна недостатъчност и се нуждае от спешна трансплантация. За целта са необходими 100 000 евро, поясняват от пресцентъра на Община Симитли. От там съобщават още, че за да бъде събрана сумата за лечението на Борислав, всички празнични мероприятия в общината ще преминат под знака на благотворителността. Програмата, посветена на Великеднските празници, започва в 10.00 часа на 30-ти април  с фестивала "Детски усмивки".

Тогава ще се открие и традиционната изложба-базар за ръкоделия на децата от училищата, детските заведения и социалните центрове в общината. Всички събрани средства от изложбата-базар ще се насочат за животоспасяващата операция на Борислав. В същия ден от 15.00 часа са предвидени ученически състезания, а от 17.30 - концерт на самодейните състави от община Симитли.

Каузата за спасяване на младия живот се подкрепя и от Благоевградски младежки театър, които на 26-ти ще играят своя постановка, благотворително. За да бъде помогнато на Борислав, негови приятели са създали и група в социалната мрeжа - „HELP BOBBY”, където вече са над 7 000, ангажираните с благородната кауза да помогнат на Борислав.

По време на всички мероприятия ще има поставени дарителски кутии, в които всеки може да остави своята подкрепа за Борислав Неделчев.

Всеки, който има желание и възможност да помогне на Боби може да го направи с дарение на следната банкова сметка:
BG03CBUN91954000478325

BIC: CBUNBGSF
MKB Unionbank клон Благоевград