Миньор пострада в рудник Ораново
Миньор пострада в рудник Ораново / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Миньор пострада в рудник "Ораново"
26909
Миньор пострада в рудник "Ораново"
  • Миньор пострада в рудник "Ораново"

Мъж на 40 години е ранен рано тази сутрин в галерия на рудник "Ораново" край Симитли. Въглекопачът е закаран в Спешния център в Благоевград. Лекари съобщиха, че раненият е Николай Топов. Засега няма опасност за живота му, информира д-р Нешев от Спешния център.

Пострадалият Николай Топов е настанен в хирургичното отделение с гръдна травма. Паднала е земна маса и тежест върху гърдите му. Николай е лежал затрупан повече от 4 минути.

Това е трети случай на срутване на земни пластове в частния рудник през последното денонощие. В следобедните часове вчера там пострадаха миньорите Спас Благоев и Атанас Мутафчийски. Двамата са в травматологията на благоевградската болница.

Преди около три години в същия рудник, който е собственост на Станислав Тасев - племенник на бизнесмена от Перник Красимир Михайлов, загинаха четирима млади мъже от Симитлийско, по време на две поредни мощни експлозии. Други техни колеги получиха тогава опасни изгаряния, но оцеляха след животоспасяващи интервенции в столичния институт "Пирогов".

Още за пострадалия миньор Николай Топов чуйте в звуковия файл от д-р Нешев, дежурен в Спешния център в Благоевград