Лазар Причкапов: В ОбС няма коалиция, а единомишленици
Лазар Причкапов: В ОбС няма коалиция, а единомишленици / снимки: Дарик - Благоевград, Елина Христова
Лазар Причкапов: В ОбС няма коалиция, а единомишленици
26559
Лазар Причкапов: В ОбС няма коалиция, а единомишленици
  • Лазар Причкапов: В ОбС няма коалиция, а единомишленици

В Общински съвет - Благоевград няма коалиция, а единомишленици, които работят за интересите на града, заяви на пресконференция парламентаристът от ЛИДЕР Лазар Причкапов в коментар на изявленията на градоначалника Костадин Паскалев след сесията миналия петък.

Благоевград в момента не е това, което бихме искали да бъде. Има общини в пределите на региона, които по някои показатели вече дават пример на града ни, а преди години се учеха от него, коментира Причкапов, който даде пример със развиващите се с бързи темпове, според него, Сандански, Симитли, Петрич и Гоце Делчев. 

По думите на Причкапов бюджет 2010 не е бюджет на развитието на Благоевград, а бюджет на оцеляването. Как не го беше срам съветникът от БСП Венцеслав Кожухаров да казва по време на сесията, че от 20 г. в Благоевград нямало такива инвестиции, каквито се наблюдават през последните две години. През 2006 г. Община Благоевград бе на първо място в страната по привлечени инвестиции в размер на 209 млн. лв., отбеляза Лазар Причкапов. Той напомни, че Благоевград бе и първата община, която получи най-високият кредитен рейтинг след държавния.

Лазар Причкапов В ОбС няма коалиция а единомишленици
netinfo

Брифингът, който днес даваме съветниците от четири политически сили, назовани от кмета Паскалев като четворна коалиция, е излишен, смята Причкапов. Според него на всички въпроси е бил даден отговор на петъчното заседание на Общинския съвет. 

И от наша страна имахме слабости, може много да сме работили, но не можахме ясно да представим позициите си, призна общинският съветник и екскмет. Той призова да се спрат словесните престрелки между парламентаристите и кметска администрация и всички заедно да заработят за просперитета на града.

Лазар Причкапов В ОбС няма коалиция а единомишленици
netinfo

Ние сме категорично против лъжата, не може нещо, което е свършено от предишния кметски екип, да се представя пред благоевградчани като свършено от сегашното ръководство, подчерта Причкапов. Никой от нас не оспорва успеха на сегашната местна власт, но стига вече нарцисизъм и самовлюбеност.

Запитан вижда ли се отново като бъдещ градоначалник, Причкапов отклони въпроса, като заяви, че кметът Паскалев може да казва, че няма да се кандидатира за следващ мандат, но може да бъде поканен да го стори. А ако не се кандидарира, чудо голямо, няма да има много сълзи. Иначе опитът го има - полиция, жандармерия, за смяна на торбите с бюлетините зад театъра, за размяна на пари и братски прегръдки с приятели на юг и север, коментира още Причкапов. Досега не си позволявах да говоря за тези неща, но смятах, че кметът ще има някаква мярка, обясни той.

Още коментари от Лазар Причкапов чуйте в прикачения звуков файл