Ковачки без гратисен период за концесията на банята
Ковачки без гратисен период за концесията на банята / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив
Атанас Камбитов
59214
Атанас Камбитов
  • Атанас Камбитов

Местните парламентаристи в Благоевград отхвърлиха предложението на концесионера на Хигиенна баня Христо Ковачки, с което се иска да бъде даден 18-месечен гратисен период, през който фирмата "Кристо-2008" да се освободи от плащането на концесионни такси.

Предложението бе внесено за гласуване в ОбС от Комисията за следприватизационен и следконцесионен контрол и предизвика бурни дебати сред местните парламентаристи. В хода на обсъждането бяха направени няколко процедурни предложения, които не бяха приети от съветниците и в крайна сметка се стигна до гласуването на първоначално вписаното такова.

Според предложението на КСИСКК трябваше да се измени чл. 8 от Договора за обект Хигиенна баня от 22.06.2009 година, който да придобие редакция "Максималния гратисен период, през който концесионерът се освобождава от концесионно плащане за 18 месеца,. считано от датата на издаване на строително разрешение".

Преди да бъде гласувана точката, съветниците отхвърлиха и предложението на фирмата-концесионер "Аква парк" ЕАД за сключване на допълнително споразумение за изменение и допълнение на Договор за предоставяне на концесия, в частта за закрития басейн.

Коментар по казуса чуйте от кмета Атанас Камбитов в звуковия файл