Костов и Димитров регистрират  Синята коалиция
Костов и Димитров регистрират Синята коалиция / Снимка: Дарик - Благоевград

Лидерите на "Демократи за силна България" и на СДС - Иван Костов и Мартин Димитров ще внесат документите в ЦИК за регистрация на "Синята коалиция" на 10 май, съобщи за Дарик депутатът Елиана Масева.

Над 50 000 гласа са събрани в подписката за "Синята коалиция" в цялата страна. Повече от 4000 граждани в Пиринско са поставили подписите си в подкрепа на обединената дясна коалиция, каза благоевградският депутат Елиана Масева.

"Обединената десница ще участва в изборите за европарламент, независимо от юридическия казус, свързан с вписването на Мартин Димитров за председател на синята партия", категорична е Масева.

След внасяне на подписката в ЦИК, Иван Костов и Мартин Димитров, както и лидерите на другите политически формирования в "Синята коалиция", ще направят официални изявления, съобщи депутатът от ДСБ Елиана Масева.

"Няма да се прави промяна в готовата вече листа на кандидат-депутатите за евровота, начело на която е Надежда Михайлова. Няма да сменяме в ЦИК и наименованието на "Синята коалиция", каза Масева.