Кметът Камбитов връчва отличия на културните дейци от Благоевград за 24 май
Кметът Камбитов връчва отличия на културните дейци от Благоевград за 24 май / снимка: Дарик-Благоевград, Любима Калпачка, архив

За поредна година кметът на община Благоевград  Атанас Камбитов ще даде традиционен прием за всички културни дейци от общината по случай Деня на славянската писменост и култура - 24 май. В тяхна чест и като признание за неуморната им работа, общинското ръководство организира стилен коктейл. Той ще се проведе на 22 май, от 18:00 часа, в зала "22 септември" в зала „22 септември”.

Коктейлът ще бъде открит с химна „Върви народе възродени…” по текст на Стоян Михайловски и музика на Панайот Пипков. Музикален поздрав ще отправят ансамбъл „Пирин” и възпитаници на Национална хуманитарна гимназия „Св.св Кирил и Методий”. „Учителко любима” ще звучи за всички преподаватели и гости на събитието.
Специални грамоти за всеотдайност в работата и творчески постижения през годината ще получат учители, културни дейци и ученици. Те ще бъдат връчени лично от Атанас Камбитов.

Сред поканените гости на приема са директори и учители от училища, детски градини и ясли от Благоевград, педагози-ветерани, както и отличени с награди през годината учители и ученици.