Килия за грабител в заложна къща
Килия за грабител в заложна къща / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Благоевградският ром Атанас Рангелов, който преди дни преби служителката в заложна къща в квартал "Еленово"- Йорданка Георгиева, остава в следствения арест с мярка за неотклонение "задържане под стража". Искането на прокуратурата за постоянен арест бе разгледано в закрито заседание в Районен съд - Благоевград.

39-годишният Атанас Рангелов е направил частични самопризнания часове след задържането му от криминалистите на 2 февруари, съобщиха дознатели по случая.

Атанас влязъл с черна маска на главата в заложната къща и поискал всичките пари и злато от Йорданка Георгиева, която е майка на собственика Георги Георгиев-Джаич. Жената отказала да се подчини и започнала да се бори с нападателя и да прави опит да свали маската му.

Ядосан, грабителят пребил жестоко жената и ограбил пари и злато за около 1000 лева. Маскираният избягал без никой да го забележи. Пострадалата бе настанена в болница с травма на главата, комоцио и избити зъби.

Източници на Дарик съобщиха, че синът на Йорданка - Георги Георгиев, също е провеждал издирване на нападателя. Дни след престъплението Атанас е предаден от свои близки в полицията.

Рангелов може да обжалва определението на съдия Калина Иванова следващата седмица пред Окръжен съд - Благоевград.