Картина с изглед от Банско подари Краваров на индонезийския посланик
Картина с изглед от Банско подари Краваров на индонезийския посланик / снимки: община Банско

Кметът на община Банско Александър Краваров, зам.- кметовете Сашка Въчкова и Петър Барякови секретарят Веселинка Дурчова се срещнаха днес с посланика на Индонезия н. пр. Имануел Робърт Инкириванг.  Дипломатът си взе  довиждане, тъй като на 28 февруари  е последният работен ден на посланика в България. “Радвам се, че в навечерието на Световната купа по ски за мъже отново съм в прекрасното и слънчево Банско. Моето първо идване тук бе през 2008г. и вие ме приехте изключително добре и приятелски. Посрещането на индонезийската група, която представи традициите на страната ми, бе на много високо.

Картина с изглед от Банско подари Краваров на индонезийския посланик
netinfo
През декември 2010г., когато с проведената традиционна индонезийска вечер, показахме на жителите и гостите на Банско нашия бит, култура и кухня, нашето приятелство доби още по-силна връзка. Посланиците на шест държави, които уважиха моята покана да присъстват на вечерта, също бяха изумени от вашето гостоприемство и приятелско отношение. Мога да Ви уверя, че градът Ви става все по-привлекателна дестинация за групи от Индонезия и се надявам, че моят приемник в посолството ще съумее да запази създадените от мен контакти с Банско, за  да могат двете държави да си бъдат полезни и за в бъдеще. Част  от любовта ми към България е тук в Банско. Сърцето ми е в Банско и за мен тази раздяла е наистина трудна. Вие ще останете завинаги едни от най-големите ми приятели, които имам в България”, каза развълнуван посланикът.

Картина с изглед от Банско подари Краваров на индонезийския посланик
netinfo
“Благодаря Ви за топлите думи, казани за града ни, заяви кметът на Банскон Александър Краваров. Откакто се познаваме ние успяхме да покажем, че страните ни могат да бъдат в тесни контакти и да работят заедно за запознаването на двата народа с традициите, бита и културата на България и Индонезия. През годините на съвместна  работа по Ваша инициатива ние се срещнахме с много посланици, с които осъществихме важни и полезни контакти. Надявам се, че пътят, който заедно извървяхме, ще бъде продължен и от следващите след Вас. В наше лице Индонезия има искрен и истински приятел.”, каза кметът Александър Краваров.
В края на срещата градоначалникът на Банско връчи на дипломата благодарствено писмо за активната му дейност по създаването на тясно сътрудничество в областта на културата и изкуството, в резултат на което жителите на община Банско са обогатили знанията си за прекрасната държава Индонезия. Картина с изглед от Банско бе и специалният подарък от кмета на общината, с който посланикът бе зарадван. От своя страна н.пр. Имануел Робърт Инкириванг подари на Александър Краваров красива  традиционна кукла, облечена с индонезийска носия и пожела на цялото ръководство много здраве, успехи и щастие.

Вълнуващата срещата завърши с обещание, че индонезийският гост отново ще се върне в България, и по-точно в Банско.