Глобиха кмета на село Дагоново за неявяване на дело
Глобиха кмета на село Дагоново за неявяване на дело / netinfo
Районен съд - Благоевград, в лицето на магистрата Екатерина Николова, наложи глоба в размер на 100 лева на кмета на село Дагоново, община Белица, Страхил Барабунов. Това е второ наказание спрямо селския управник. Преди месеци той бе глобен с 50 лева за неявавене в съдебна зала.

Страхил Барабунов съди митница - Благоевград и оспорва наказателно постановление в размер на 280 лева. Финансовата санкция срещу него е за неосвободен навреме "транзитен внос" на автомобил, от Западна Европа.

Барабунов е системен нарушител на митническите закони, коментират благоевградски магистрати. До този момент срещу него са издавани близо 15 наказателни постановления от митническата дирекция.

В качеството си на кмет на Дагоново, Страхил Барабунов не е изпълнил задълженията си по призоваване по дела на жители в селото. В случая днес, той е трябвало да се самопризове за поредното съдебно заседание, но умишлено не сторил това. Заради отказа му да изпълнява задълженията си, както всички кметове в малките населени места, делото, което е по негова жалба се отлага месеци наред, коментира съдия Екатерина Николова.