ДПС отстъпи за червени заместници на Палев
ДПС отстъпи за червени заместници на Палев / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

БСП в Благоевградско излезе с единодушно решение да участва със своите кандидатури за за заместници на областния управител Муса Палев, обяви депутатът и лидер на социалистите в Пиринско Емил Костадинов.

"Не успяхме да се преборим с избора на Палев. При така създалата се ситуация, сме готови да пуснем в управлението на Благоевградска област нашите утвърдени отдавна за заместници Димитър Капитанов от Петрич и Костадин Дурчов от Банско. Капитанов ще влезе в правомощия вероятно тази сряда, когато се очаква заповед на премиера Пламен Орешарски. Дурчов ще бъде назначен до десетина дни", обясни Емил Костадинов.

"След редица разговори с актива на ДПС, бе дадено съгласие в Областната управа да има двама заместници от БСП. По закон е редно един от заместниците да е от партията на  областния управител, в случая с Палев, това е ДПС. Ние няма да сме в изолация и нашите представители в държавната власт в региона ще работят активно за решаване на проблемите на хората" заяви депутатът Костадинов.

Народният избраник от левицата коментира, че все още не е разговарял с Муса Палев, но ще настоява Капитанов и Дурчов да получат конкретни правомощия по отделни ресори и територии, така че те да не бъдат изолирани при работата им в Областната управа. Костадинов каза, че на този етап секретарското място в Областната администрация не стои на дневен ред.

Емил Костадинов коментира и случващото се в ГЕРБ, свързано с напускането на областни активисти и депутати, сред които е бившият губернатор в Благоевград Костадин Хаджигаев, които готвят нов политически проект.

"ГЕРБ потъва. Партията няма идеи, каузи и ценности. Причина за това е лидерският принцип при реализиране във властта. ГЕРБ няма дълъг живот. Не потъна напълно заради недостатъчно силната левица и подкрепата на други партийни формации", коментира Костадинов.