Доживотен затвор за килъра на таксиметровия шофьор в Благоевград
Доживотен затвор за килъра на таксиметровия шофьор в Благоевград / netinfo
Доживотен затвор за килъра от село Мурсалево Росен Медарски постанови петчленен състав на Окръжен съд - Благоевград. На 6 август 2005 година той разстреля с 8 куршума в главата и тила таксиметровия шофьор Иван Бояджиев по поръчка на покойния вече наркобос в Пиринско, Георги Тодоров-Гурвата.

Присъдата срещу килъра Медарски бе постановена в негово отсътвие, тъй като той е в неизвестност и е обявен за международно издирване за тежкото престъпление. Убиецът, който е с богато криминално минало извърши престъплението точно половин година след излежана предходна присъда. Докато изтърпяваше мярка "Задържане под стража", постановена от съда в Благоевград, Росен Медарски бе пуснат на свобода от Централния софийски затвор за добро поведение по друга присъда, която трябваше да доизлежи зад решетките.

По искане на магистратите в Благоевград за справка, относно станалия гаф, лично директорът на Софийския централен затвор, Милети Орешарски отговори миналата година, че затворник с име Росен Медарски не е воден на отчет.

За убийството на таксиметровия шофьор Бояджиев, Медарски получил 10 хиляди лева и автомобил "Фиат" от починалия от цироза месеци след престъплението Георги Тодоров-Гурвата. Големият син на Тодоров-Димитрий загина при пътен инцидент край Гоце Делчев през 2004 година, в кола, управлявана от шофьора Иван Бояджиев. "Смърт за смърт е поръчаното от Гурвата убийство, извършено от Медарски", коментира прокурорът по делото Снежана Кацарска, която днес пледира за доживотната присъда. Съдът, председателстван от магистрата Иво Харамлийски наказа Медарски и с кръвнина в размер на 200 000 лева, обещетение за родителите на Бояджиев.