До края на март в болницата ще заработи ядрено-магнитен резонанс
До края на март в болницата ще заработи ядрено-магнитен резонанс / netinfo

Ядрено-магнитен резонанс за 1 200 000 лв. е най-новата придобивка за благоевградската болница. Модерната апаратура е първа за областта. Тя ще бъде разположена в специално помещение, което предстои да се изгради зад служебния вход на поликлиниката в Благоевград.

Фирмата, спечелила конкурса за строителство на въпросното помещение - „Русев” – Пловдив, обаче не се съобразява с параметрите по сключения с болницата договор и вече е започнала изграждането на помещенето, без да са налице необходимите законови разрешения. Това съобщи заместник-областният управител Станойчо Манов след проведена работна среща с ръководствата на болницата и общинска администрация.

Предложение за промяна предназначението на помещението ще внесе утре в общинска администрация – Благоевград директорът на болницата д-р Гайдарски, което ще бъде разгледано на следващото заседание на местния парламент. След гласуване на предложението от общинските съветници ще започне и строителството. В срок до 45 дни се очаква новата апаратура да заработи.

Чрез ядрено-магнитния резонанс хората от Благоевград и региона ще спестяват и време, и пари, тъй като досега това изследване се правеше в здравни заведения в столицата, уточни директорът на благоевградската болница д-р Петър Гайдарски.