Детски панаир на площад Македония
Детски панаир на площад Македония / Пресцентър

С 40 ателиета Детски панаир радва малките жители и гости на Благоевград.

Той се провежда за втора поредна година в областния център.

В рамките на панаира премиерно ще бъде представен филмът „Интерактивно представяне на българските произведения на изкуството”. Проектът е финансиран от Фонд за иновации в културата.

Официалното откриване на работилниците е днес от 10.00 часа на площад „Македония”.

В събота и неделя, заниманията за малчуганите ще се провеждат от 10.00 до 18.00 часа на площада, в Регионален исторически музей- Благоевград и Общински младежки дом.

Ателиетата и тази година са с различна насоченост, ориентирани към интересите на децата- „Информация”, „Цирк на науката”, „Забавна математика”, „Рисунка на асфалт”, „Пиксел арт”, „Търсачи на съкровища”, „Фортисимо”, „Плъсти”, „Енкаустика”, „Ебру”, „Детски играчки”, „Мода”, „Глобус”, „Стенопис”, „Архитектурна работилница”, „Урбанистична игра”, „Грънчарско ателие”, „Цветя от салфетки”, „Стъклопис”, „Макияж”, „Йога”, „Бижута”, „Плетене на гривни”, „Пясъчни рисунки” и други.

Има и урбанистичното ателие, което с помощта на строителна фирма, ще учи децата как могат да построят своя магистрала или сграда, а на площада ще бъде позициониран истински мини багер, до който малчуганите ще могат да се докоснат.

В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, шах. Организаторите са подготвили музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките.