Чакат ни слънчева неделя и снежен понеделник
Чакат ни слънчева неделя и снежен понеделник / снимка: Dariknews, архив

Прогноза за 2 януари, неделя

През нощта над страната времето ще бъде ясно и тихо. На места в равнините и котловините ще се образува мъгла. Минимални температури между минус 5° и минус 10°, в отделни затворени котловини и до минус 12°.

В неделя преди обяд над полупланинските райони от страната времето ще бъде предимно слънчево, а в равнините ще бъде мъгливо с намалена видимост. В следобедните часове почти навсякъде мъглата ще се вдигне и видимостта ще се подобри, но от юг облачността бързо ще се увеличи и вплътни, като до вечерта заоблачаването ще обхване цялата страна. През нощта срещу понеделник в южните райони ще завали дъжд, в планините - сняг. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 0° и 5°, в южните райони и по Черноморието - до 7°-8°.

Над планините преди обяд времето ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд от юг облачността ще се увеличи и вплътни и вечерта в Рило-Родопската област ще започнат превалявания. По билата ще духа до умерен вятър от запад-югозапад, с тенденция на усилване. Максимална температура на височина 1200 м около 2°, на 2000 м - около минус 3°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове от юг ще се заоблачи и през нощта срещу понеделник по южното крайбрежие ще завали дъжд. Максимални температури на въздуха 4°-7°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнение на морето 1-2 бала.

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg