Божидар Спасов: Новите ВиК мрежи в Струмско и Грамада са с гаранционен срок 50 години
Божидар Спасов: Новите ВиК мрежи в Струмско и Грамада са с гаранционен срок 50 години / снимка: Дарик Благоевград, Десислава Янкулова
Божидар Спасов: Новите ВиК мрежи в "Струмско" и "Грамада" са с гаранционен срок 50 години
25621
Божидар Спасов: Новите ВиК мрежи в "Струмско" и "Грамада" са с гаранционен срок 50 години
  • Божидар Спасов: Новите ВиК мрежи в "Струмско" и "Грамада" са с гаранционен срок 50 години

Новоизградените водоснабдителни и канализационни мрежи в благоевградските квартали "Струмско" и "Грамада" са с гаранционен срок 50 години. Полиетиленовите тръби, които се поставиха на мястото на напълно амортизираните етернитови, са съвременна технология, която се използва в цяла Европа. Това заяви управителят на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Благоевград Божидар Спасов.

По проекта "Реконструкция, модернизация и изграждане на водопроводна и канализационна инфраструктура за нуждите на община Благоевград - квартали "Струмско", "Грамада", "Баларбаши" и "IV микрорайон", финансиран от Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г." не случайно бяха избрани два от най-старите квартали на града, които бяха с остарели ВиК мрежи, коментира Спасов. 

Загубите на вода, авариите и течовете са намалели значително. Ролята на дружеството при реализацията на този проект се свежда единствено до оказване на консултация с наши специалисти, уточни управителят на "ВиК" ЕООД - Благоевград.

Още коментари от Божидар Спасов чуйте в прикачения звуков файл