Бойко Борисов даде пари за довършването на улиците в Благоевград
Бойко Борисов даде пари за довършването на улиците в Благоевград / Дарик - Благоевград, Елина Христова
Бойко Борисов - премиер
22592
Бойко Борисов - премиер
  • Бойко Борисов - премиер

800 000 лв. са преведени днес от правителството за приключване на проекта за реконструкция на водопроводната и канализационната мрежа в Благоевград.Това заяви при посещението си в областния център министър-председателят Бойко Борисов. Придружен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и неговия заместник Георги Прегьов, премиерът се запозна на място с изпълнението на проекта, финансиран със средства от държавния бюджет.

В края на август Министерството на регионалното развитие и благоустройството замрази работата по проекта с цел оптимизиране на разходите. Предишният кабинет е сключил договор за 3 млн. лв. по проекта, като 90 на сто от сумата е била отпусната, а останалите средства не са използвани по предназначение, констатира министър-председателят.

Бойко Борисов даде пари за довършването на улиците в Благоевград
netinfo

Подобна е в момента ситуацията в повечето български градове, където се реализират проекти без осигурено финансиране, посочи Борисов. Той обяви, че такава е била схемата при предишното правителство, като целта е да се заобикаля Закона за обществените поръчки и да се иска допълнително финансиране.

Не идвам да критикувам, а да реша проблема. Прокурорите ще си свършат работата, коментира той. По думите му, цените на предложенията за реконструкцията на водопроводната и канализационната система в града са били умишлено занижени, за да бъдат отстранени някои от фирмите, участнички в конкурса.

Бойко Борисов даде пари за довършването на улиците в Благоевград
netinfo

Премиерът лично огледа ул. „Славянска” в града, която е в окаяно състояние. Пред заместник-кмета на община Благоевград Георги Скрижовски Борисов обяви, че ще отпусне средства и за асфалтирането на ул. "Славянска", но само при условие, че до края на деня градоначалникът Костадин Паскалев гарантира с писмо до премиера, че ще съумее да приключи полагането на настилките в най-скоро време.

Проверка обаче задължително ще последва, защото е безобразно да сключваш три договора за асфалтирането на една улица, категоричен бе Борисов.

Ако благоевградският кмет беше от ГЕРБ нямаше да дам парите, за да няма спекулации, пошегува се Борисов, който обаче подчерта, че не може да остави такъв хубав и млад град като Благоевград разкопан.

Още коментари от Бойко Борисов чуйте в прикачения звуков файл