Боб Синклер и Караван палас на благоевградска сцена
Боб Синклер и Караван палас на благоевградска сцена / Пресцентър

Примата на френската музика Патрисиа Каас, разтапящият глас на Франция Патрик Брюел и българският поп идол Владимир Ампов- Графа ще излязат на сцената тази вечер. Първи, за почитателите на лиричната музика, съчетана с модерно звучене ще пее Владимир Ампов- Графа от 19.30 часа.

Боб Синклер взриви хилядната публика на площад „Георги Измирлиев” в Благоевград снощи, когато бе поставено началото на възродения след 23 години фестивал „Francofolies”.

Той бе открит от кмета Атанас Камбитов, директора на фестивала в Ла Рошел, Франция  Жерар Пон и посланика на Франция Ксавие Льопер.

„Сигурен съм, че ще останете с приятни впечатления от нашия град и фестивала, който възстановяваме след повече от 20 години. Фестивалът, който имаме амбицията да се превърне в емблема, визитна картичка на Благоевград. Искам да благодаря на всички вас за помощта, подкрепата, съдействието. За тези три дни ще имаме възможност за да се докоснем до френската музика, френската култура, да я опознаем и което е по- важно, даваме възможност на Франция, на французите да ни опознаят”, каза Камбитов и пожела приятни мигове на всички жители и гости, дошли да станат част от възродения „Francofolies. Благоевград”.

Първа на сцената, след откриването се появи българската група Дийп зоун проджект, заедно с Веси Бонева. Хилядната публика ги изпрати с аплодисменти, за да посрещне първото френско присъствие в Благоевград- рок групата КИО. С модерно звучене те повдигнаха настроението на любителите на рок музиката. Бурни аплаози получи групата, която даде заявка, че харесва града и сподели, че се радва да бъде част от „Francofolies.Благоевград”.

С уникално присъствие на сцената, групата Караван палас буквално предизвика фурор и създаде невероятно настроение. Енергията, с която излязоха пред благоевградската публика, накара всички да затанцуват с музикантите. Невероятен спектакъл, присъствие, енергия, глас, стил показа парижката банда, която пя и танцува един от най- големите си хитове „Jolie Coquine” заедно с всички свои почитатели в Благоевград.

Финалът бе определен за песента, която апелира за мир, любов, приятелство, каквото свързва Благоевград и Франция- “Love Generation”.