Безплатни изследвания на дишането в Благоевград
Безплатни изследвания на дишането в Благоевград / netinfo
По повод Световния ден за борба с Хроничната обструктивна белодробна болест – 19-и ноември, Дружеството по белодробни болести и Асоциацията на българите, боледуващи от астма, организират безплатни измервания на дишането.

Те ще се извършват от д-р Таковска днес, на 26-и ноември, 3-и и 10-и декември от 13:00 до 14:00 часа в стая 334 - ДКЦ 1 в Благоевград.

Желаещите трябва да се запишат предварително на телефон 0700 10 105 (на цената на един градски разговор от цялата страна) всеки работен ден между 10 и 17 часа.

Медицинските консултанти ще определят нивото на риска от развитие на ХОББ и ще бъдат насочвани към кабинетите за безплатно измерване на дишането.

Целта е да повиши информираността на обществото за белодробна болест и да подобри разпознаваемостта на симптомите, за да може пациентите да получат навременна диагноза и възможност за живот без усложнения на болестта.

Хроничната обструктивна белодробна болест е заболяване на белите дробове, което се характеризира с ограничение на въздушния поток в дихателните пътища - частично или напълно необратимо. Ограничението на въздушния поток се дължи на възпаление на белодробната тъкан (паренхим), породено от вдишването на газове и частици от околната среда.