Асенова: Идвам в Благоевград, за да работя за театъра
Асенова: Идвам в Благоевград, за да работя за театъра / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова
Асенова: Идвам в Благоевград, за да работя за театъра
61934
Асенова: Идвам в Благоевград, за да работя за театъра
  • Асенова: Идвам в Благоевград, за да работя за театъра

Представиха официално новият директор на Драматичен театър "Никола Вапцаров" в Благоевград Надежда Асенова, чиято заповед за назначението й бе подписана вчера от министъра в оставка Вежди Рашидов.

"Смятам, че театърът е на всички граждани и той е над всички нас. Когато има узаконено място много хора ще си помислят, че предавам институцията. След като подписът на министъра на културата в оставка вече е положен върху документа, мисля че трябва да се подходи по по-интелигентен начин, по който театъра предполага". Това заяви досегашният театрален шеф Николай Кимчев, който представи пред медиите наследника на поста си.

"Нароченият благоевградски таетър, че е институция с най-ниски финансови показатели беше повод, за да се направи този конкурс, който министерството на културата си е постави като свръхзадача от години. Това е дело на един човек - Красимира Филипова, която е началник на отдел  "Сценични изкуства" в ресорното министерство", подчерта Кимчев.
"На фона на случващото се в държавата, когато хората излизат по улиците, мисля, че не е достойно да правим живи вериги каквато бе първоначалната ни идея, коментира той.

Асенова Идвам в Благоевград за да работя за театъра
netinfo

Надежда Асенова, която е режисьор,  обяви, че вече е насрочила общо събрание, на което да запознае колектива на театъра със своите идеи.

"Не се страхувам от това, че ще организирам работата в театъра, тъй като режисьорската професия се счита за ръководна. Идвам в Благоевград, за да работя за театъра", подчерта Асенова. Тя изрази своето задоволство, че ДТ "Никола Вапцаров" се помещава в самостоятелна сграда и че има голяма трупа.

"Надявам се, че в културния афиш ще имаме нови заглавия, които да бъдат любопитни за публиката, както и да осъществим повече турнета в страната", добави новият директор на театъра.

Една от задачите на Асенова е да се увеличи потокът от зрители в "храма на Мелпомена". Ако през 2012 г. зреителите са били 19 000, то аз ще се стремя през тази година техният брой да достигне 30 000, каза още Надежда Асенова.

Чуйте още от Надежда Асенова в звуковия файл