160 полицаи бдят на първия учебен ден
160 полицаи бдят на първия учебен ден / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
160 полицаи ще бдят на първия учебен ден
32557
160 полицаи ще бдят на първия учебен ден
  • 160 полицаи ще бдят на първия учебен ден

Повече от 160 униформени ще следят за реда и безопасността на децата и учениците на 15-ти септември в Благоевградско, съобщи началникът на КАТ "Пътна полиция" Димо Чобанов. До края на месеца е в ход специализираната акция на МВР "Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя".

Служителите в Областната полицейска дирекция в Благоевград са предприели серия мерки за безопасност на учениците, особено в районите на рискови за пешеходци участъци и натоварени кръстовища. Преди първия учебен звънец, двама униформени ще направят демонстрация за първокласниците и техните родители пред Трето основно училище в Благоевград за правилно пресичане, обяви шефът на Охранителна полиция Васил Митов.

От КАТ апелират всички водачи на моторно-превозни средства да карат със светнати фарове и със съобразена скорост.

По време на акцията на МВР ще се осигури засилен контрол в училищните райони за спазване ограниченията на скоростта и знаците за предимство. При необходимост ще бъде извършено и регулиране на движението на моторно-превозни средства и на пешеходците за безопасното придвижване на децата и техните по-възрастни придружители.

Активен контрол ще се извършва и спрямо пешеходците, грубо и демонстративно нарушаващи правилата за движение, предупреждават още от КАТ "Пътна полиция"-Благоевград.

Още от шефовете на Охранителна полиция и КАТ - Васил Митов и Димо Чобанов, чуйте в звуковия файл