Творби на 200 студенти в изложбата Трансформ
Творби на 200 студенти в изложбата Трансформ / Трансформ София 2011

Националната художествена академия представя международната студентска изложба Трансформ София 2011.

В експозицията, която се открива на 6 април, са подбрани работи на около 200 студенти от десет академии и университети от Югоизточна Европа. Това ще бъде първата по рода си международна студентска изложба в България, която включва живопис, скулптура, графика, мултимедия, приложни изкуства, дизайн фотография, дигитални изкуства.

Трансформ София 2011 може да се разгледа от 6 април до 8 май.

Паралелно с основната експозиция, на 5 април от 18:00 в галерия "Академия" ще бъде представена ретроспективната изложба "Живопис от музейния фонд на НХА". Експозицията е съставена от музейната сбирка на НХА, създадена успоредно с Академията през 1896 година.

На 7 и 8 април в Националната галерия за чуждестранно изкуство ще се проведе научна конференция. В серия от презентации и панелни дискусии участниците ще обсъдят актуални теми и проблеми, свързани с академичното образование, научните разработки и художествените процеси в държавите от Югоизточна Европа.

Международната студентска изложба Трансформ София 2011 се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова / със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на културата, Държавния културен институт към Министерството на външните работи

Дарик радио е медиен партньор на събитието.

Творби на 200 студенти в изложбата Трансформ
netinfo