Иван Петров изкара тотаджиите от килиите
Иван Петров изкара тотаджиите от килиите / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Окръжният съд в Благоевград, в лицето на магистрата Маргарита Коцева, пусна на свобода арестуваните по време на операция "Тотаджиите" неврокопчани Димитър Диамандиев, Борислав Мавродиев, Витко Запрев и Никола Камбов-Камбата.

Късно тази вечер следствената килия напуска Никола Камбов, който ще очаква финала на разследването по делото на свобода с мярка "подписка". Соченият за организатор на групата за лихварство, нелегален хазарт и пране на пари - Димитър Диамандиев, излиза от килията под парична гаранция в размер на 10 000 лева.

Съучастниците на Диамандиев - Борислав Мавродиев, плаща за свободата си 15 000 лева, а за Витко Запрев съдия Маргарита Коцева определи гаранция от 6000 лева.

Защитата на четиримата от така наречената група "тотаджиите", организира уволненият преди месеци от ВСС заради нерегламентирани контакти с Красимир Георгиев- Красьо Черния, апелативен прокурор Иван Петров, който е и бивш окръжен обвинител в Благоевград. Юристът обаче не пледира по време на заседанието, но стриктно следеше за спазване на процесуалните правила от първата пейка в съдебната зала.

Експрокурорът Петров има консултантска фирма, съобщиха благоевградски магистрати. Четиримата упълномощени адвокати по делото "тотаджиите" вероятно работят в неговата кантора. Часове преди произнасянето на съдия Коцева, близки и приятели на четиримата задържани неврокопчани коментираха: "Иван ще ги изкара от ареста".

Иван Петров изкара "тотаджиите" от килиите
netinfo

Диамандиев, Мавродиев, Запрев и Камбов бяха арестувани преди повече от два месеца в Гоце Делчев. По време на акцията на МВР бяха иззети голям брой нотариални актове, записи на заповеди, лускозни автомобили от марките “Порше”, “Ягуар”, “Ауди S8”, “Фолксваген Туарег”, “Мерцедес”. На много от документите стоят имена на хора,  които през годините са били изнудвани да прехвърлят имуществото си.

Участниците в престъпната структура, оперирала с огромни парични потоци и притежаваща имоти в София, планински и морски курорти не упражняват законна трудова дейност и не плащат данъци и осигуровки към държавата.