Златко Баретата иска свобода, бил застъпник на изборите
Златко Баретата иска свобода, бил застъпник на изборите / Sofia Photo Agency
Златко Баретата иска свобода, бил застъпник на изборите
20691
Златко Баретата иска свобода, бил застъпник на изборите
  • Златко Баретата иска свобода, бил застъпник на изборите

Златомир Иванов - Баретата е поискал да бъде пуснат от ареста, тъй като е станал застъпник на кандидата за депутат Ивайло Дражев.

Тази сутрин в Софийския градски съд е постъпила молба от Златомир Иванов - Баретата за промяна на мярката му за неотклонение поради това, че е вписан като застъпник в Бургас на Ивайло Дражев - мажоритарен кандидат за депутат от Обединение „Български патриоти".

Молбата е с искане за незабавно освобождаване, с оглед член 53, ал. 1 от избирателния закон, обясни за Дарик адвокатът на Златомир Иванов Лъчезар Таков. Той уточни, че е внесена молба и в Софийска градска прокуратура за спиране на делото. Златомир Иванов е придобил имунитет от вчера - 24 юни, уточни още адвокат Таков.

По време на предизборна кампания и застъпниците не могат да бъдат арестувани и привличани към наказателна отговорност, обясни Бисер Троянов - заместник-председател и говорител на ЦИК.

Градският прокурор Николай Кокинов заяви пред Дарик, че до момента до него не е достигнала молба на Златко Баретата за спиране на наказателното производство срещу него. Ако такава бъде внесена, за спиране на делото ще трябва да се произнесе Софийската градска прокуратура.

Проверка на Дарик установи, че в Наказателна колегия на Софийския градски съд е получена молбата на Златко Баретата за изменение мярката му за неотклонение. По всяка вероятност тя ще бъде насрочена за гледане утре.